top of page

Vi söker en praktikant!

 

Praktikplatsen för VT 2024 är nu tillsatt. Tack till alla sökanden!

Om oss

Digital One AB är en byrå specialiserad på digitala strategier, marknadsföring och kommunikation. Vi arbetar med sociala medier, digital marknadsföring, pre-saves, follow-kampanjer, Spotify-strategier, playlist promotion, nyhetsbrev, hemsidor, artiststrategier, label relations, branding och mycket mer. Våra kunder återfinns inom en rad branscher såsom musik, e-handel, mode, skönhet, energi, hotell- och restaurang, bank etc. Vi jobbar med en mängd olika kunder, men har specialiserat oss på musik- och underhållningsbranschen. 

 

Vi söker nu en praktikant för minst 10 veckor under våren 2024. Vårt kontor återfinns på Roslagsgatan 14 i Stockholm. Praktiken sker som hybrid; delvis på kontor och delvis på distans. 

 

Vad vi erbjuder

Som praktikant hos oss får du arbeta med kvalificerade uppgifter, dvs med riktiga kundprojekt och kampanjer. Vårt team består av 2 heltidsanställda och vi kommer därför jobba tätt tillsammans i alla projekt. Vi erbjuder en kreativ och lärorik miljö där du får möjlighet att lära dig om vår branschs olika beståndsdelar. Vi tror att ditt fokus kommer att vara på att utveckla och kalibrera våra arbetsmetoder på TikTok samt hur vi växer och jobbar med våra spellistor på Spotify. Exempel på uppgifter du kommer att jobba med under din praktik är:

 

 • Skapa, kurera och marknadsföra spellistor på Spotify.

 • Skapa content på sociala medier med fokus på TikTok.

 • Sätta upp kampanjer, målgrupper och granska resultat.

 • Analysera utfall, tillväxt, skapa trendrapporter och sökordsportföljer.

 • Arbeta med annonsplattformar såsom Meta Ads Manager, TikTok Ads och Google Ads.

 • Skapa omslag och bilder i AI via DALL•E och Midjourney.

 

Vi ser gärna att du bidrar med idéer och tankar samt att du har ett eget driv, kan ta ansvar och att du gillar att jobba i nära samarbete med andra. Vi är mycket måna om att praktiken ska kännas meningsfull och därför kommer du som praktikant få arbeta med bolagets samtliga mål, utmaningar och arbetsuppgifter. Det ger utrymme för att lära sig alla delar av verksamheten. Vår ambition är att du som praktikant ska lära dig så mycket som möjligt, och samtidigt känna dig motiverad och delaktig i vår verksamhet. Vi tror att du med dina kunskaper från din utbildning, och med dina erfarenheter ska bidra med nya insikter och arbetsmetoder till oss som företag.


Vem är du?
Vi föreställer oss att du

 • Har ett intresse för musik, marknadsföring, sociala medier och att du har kunskap om detta från dina studier.

 • Är motiverad att utveckla dina kunskaper inom digital marknadsföring.

 • Är bekväm på sociala medier, i synnerhet TikTok.

 • Är strukturerad och kan tidsplanera.

 • Behärskar svenska och engelska i både tal och skrift.

 • Är analytisk och vågar tänka utanför boxen.

 • Går en utbildning relaterad till digital marknadsföring, digitala strategier, sociala medier eller content creation.
   

Sök
För att söka praktikplatsen hos oss behöver din praktikperiod vara minst 10 veckor, men vi ser gärna en ännu längre period. Skicka ditt CV, berätta om dig själv och varför du vill göra praktik hos oss. Inkludera vid ansökan vilken tidsperiod du söker till. Varmt välkommen med din ansökan till hi@digitalone.se - skriv i ämnesraden Praktik följt av ditt namn. Vi går löpande igenom ansökningarna och tillsätter praktikplatsen när vi hittar en lämplig kandidat. 

Praktiken ska vara en del i en utbildning vid universitet, högskola eller yrkeshögskola med CSN-stöd.

Contact us

Are you looking for a digital expert? Contact us today to schedule an appointment.

Your message has been sent and we'll get back to you as soon as possible.

bottom of page